Zwerm – De invasie, deel 2

Na de invasie van dodelijke planten komt er met de volgende regen een nog grotere verschrikking neer op de aarde. Overal verschijnen gigantische muggen, monsterlijke wormen en andere bizarre insecten die de mensen bedreigen. De drie vrienden Seth, Petra en Anaya zitten ondertussen opgesloten in een geheim onderzoekscentrum. Daar ontmoeten ze nog andere jongeren die eveneens immuun zijn voor de aanvallen van de planten. Ook hun lichamen ondergaan een mysterieuze verandering. Maar wat heeft de leidende wetenschapper van het centrum met hen voor? Is hij wel te vertrouwen?

Dit is het tweede deel over de invasie van een buitenaardse beschaving op de aarde. Daarbij heeft ze eerst vreemde planten over de aarde verspreid (in het eerste deel: Woeker) en komen er nu vreemde dieren de mensheid bedreigen.
Het verhaal wordt wederom verteld door de auteur, afwisselend vanuit het standpunt van de drie hoofdpersonages. Hun lichamen evolueren meer en meer in de richting van de aliens en hun bijzondere gaven worden steeds sterker. Al mag de lezer daar niet al te kritisch over nadenken. Ook de reden waarom al die vreselijke wezens op de mensheid worden losgelaten, wordt niet echt duidelijk. En al die monsterlijke wezens evolueren en transformeren dan ook nog eens bijzonder snel.
Het verhaal gaat verder waar het eerste is geëindigd. Het is moeilijk apart te lezen omdat de gebeurtenissen uit het eerste deel noodzakelijk geweten moeten zijn om mee te kunnen met dit tweede deel. De verschillende hoofdpersonages zijn ook gekend vanuit het eerste deel.
In de eerste helft van dit tweede verhaal is niet bijzonder veel actie. Er wordt voornamelijk ingegaan op de onderlinge relaties, ook met de andere jongeren, en de houding tegenover hun eigen lichamelijke veranderingen. Pas halverwege het verhaal wordt de spanning opgedreven tot een spectaculaire finale. Maar ook nu is het verhaal nog niet af.
Spannend verhaal over de invasie van een buitenaardse beschaving die weinig goeds in de zin heeft met de mensheid.

Pol Van Damme - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kenneth Oppel   

Uitgeverij
Condor   


Reeks
De invasie

Jaartal
2022

ISBN
9789493189843

Aantal pagina's
394

Prijs
€19,99