Zullen we een bos beginnen?

Coverafbeelding van: Zullen we een bos beginnen?

Trefwoord(en)
poëzie
verwondering
leven

Genre
poëzie

Vanaf
7 jaar

Deze fraaie poëziebundel verscheen voor het eerst in 2008 en is nu aan zijn vierde druk toe. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want de broze woorden van Jaap Robben vol verwondering in combinatie met de speelse zwart-wit-prenten van Benjamin Leroy matchen perfect.
In de diverse gedichten lees je niets spectaculairs, maar Robben zoomt in op kleine details uit het leven van elke dag. Het is zijn visie op die werkelijkheid die verwondering oproept en gevoelige herkenning. Over sokken die zonder voeten niet kunnen gaan wandelen (dus waarom worden ze opgesloten in donkere kasten?) Over opgroeien en hoe vriendschap dan kan veranderen. Over druildagen en pesthumeur en weglopen (en snel weer terug willen keren). Over tranen en verdriet en of al het water ooit verdriet is geweest. Over een velletje op de knie dat is blijven liggen op de straat. En nog veel meer.
Leroy associeert vrij op de gedichten. Hij tekent met speelse lijnen grijzige prenten die hij verknipt en samenstelt tot verrassende composities die je aandacht vasthouden. Zo vult hij de luchtige en gevoelige woorden perfect aan met beelden die voortdurend flirten met de grens tussen realiteit en fantasie.
Een bescheiden geheel dat zowel jong als oud met gemak kan bekoren. 

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jaap Robben   

Illustrator
Benjamin Leroy   

Uitgeverij
De Geus   


Jaartal
2019

ISBN
9789044542837

Aantal pagina's
64

Prijs
€17,50