Zorg je mee voor de natuur?

Coverafbeelding van: Zorg je mee voor de natuur?

Trefwoord(en)
natuur
milieu
helpen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Rosie houdt van de natuur en wil graag vertellen hoe je goed kan zorgen voor die natuur. Dat doet ze door te vertellen hoe ze dat zelf doet in huis, in de tuin en op school.
In huis is het belangrijk om zuinig om te gaan met energie en water. Je kan minder water gebruiken als je tijdens het tanden poetsen de kraan dicht doet, net als bij het handen inzepen voor het wassen. Niet te lang onder de douche staan helpt ook. In de winter kan de verwarming een graadje lager staan als je een dikke trui aandoet. Afval sorteren is ook heel belangrijk.
In de tuin kan je nestkastjes en een bijenhotel voorzien. En ook water voor de dieren, vooral in de zomer en de winter. Spinnenwebben hoef je niet op te ruimen, die zijn belangrijk.
In de klas en op school kan je ook veel doen: afval sorteren, recycleren, je middageten meebrengen in een brooddoos en water in een drinkbus. Wanneer een bijtje per ongeluk de klas in vliegt, kan je zorgen dat het weer veilig buiten geraakt.
Allemaal tips om net als Rosie te zorgen voor de natuur.

Met duidelijke tekst en tekeningen laat de auteur Rosie vertellen hoe ze zorgt voor de natuur. En hoe de lezer dat ook kan doen, want veel van de getoonde voorbeelden kan je meteen zelf toepassen. Voor andere heeft de jonge lezer de hulp van volwassenen nodig. Maar veel is ook voor kleuters erg haalbaar.
Na alle tips volgt een pagina met een korte quiz, om te zien of iedereen aandachtig geluisterd heeft. Via een QR-code achteraan in het boek kan je nog een poster printen. Genoeg voorbeelden om meteen aan de slag te gaan en mee te zorgen voor de natuur.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Reeks
Speel & Leer met Rosie

Jaartal
2022

ISBN
9789002277207

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99