Zondag maandag sterrendag

Coverafbeelding van: Zondag maandag sterrendag

Trefwoord(en)
school
vriendschap
zelfvertrouwen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Nora vindt dingen uit, al zijn ze niet erg bruikbaar. Als ze een nieuwe buurjongen krijgt, is ze eerst teleurgesteld. Sep is niet erg leuk in de omgang. Hij weet alles van de sterren, maar ziet op tegen schoolgaan. Wat is er mis met hem? Nora probeert het uit te zoeken en iets te vinden om hem te helpen.
Dit boekje is opgenomen in de reeks Tijgerlezen. Deze reeks wil kinderen aanzetten om zelf aan het lezen te gaan. Dit doen ze door spannende en grappige verhalen aan te bieden met eenvoudige teksten en veel kleurrijke illustraties.
Het lettertype is groot en de bladspiegel heel ruim. De personages en de gebeurtenissen zijn herkenbaar – al is de oplossing van Nora niet zo voor de hand liggend maar ze is wel grappig.
Door het gebruik van deze eenvoudige taal en korte zinnen, wordt er niet uitgebreid ingegaan op de verschillende personages, de omgeving en de gebeurtenissen. Het verhaal focust voornamelijk op het gegeven dat wordt aangebracht, de twee jongeren en hoe zij zich tegenover elkaar gedragen.
Een leuk een aangenaam verhaal dat erg geschikt is voor jonge lezers en hen zeker zal kunnen aanspreken.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Woltz   

Illustrator
Annet Schaap   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2017

ISBN
9789045121055

Aantal pagina's
86

Prijs
€12,99