Zomersneeuw

Coverafbeelding van: Zomersneeuw

Trefwoord(en)
gedichten
natuur
seizoenen
spelen
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

bruine vlokjes dwarrelen met duizenden omlaag
het sneeuwt al urenlang berkenzaad vandaag

Met dit versje, waarvan de titel ook de titel van deze verzenbundel is geworden, en vele andere speelse versjes – 20 in totaal – beschrijft de auteur de natuur en alles eromheen in fijne woorden en met een speels rijm: over de kikkervisjes in de vijver, over het rollen van een duin aan zee, over de veel te hete zomer, over de verkoelende tuinslang, over een muggenbult op mijn bil, over kale bomen, over de warme kachel gezellig binnen, over krokussen die doen alsof het lente is, en over zoveel meer.
Emoties en sfeer zijn rijkelijk aanwezig, speelsheid en verwondering ook. Elk versje, hoe kort het ook mag zijn, laat zich liefst luidop lezen zodat je het spel met klank en taal goed horen kan.
De auteur slaagt erin om haar liefde voor de natuur en alles eromheen met ons te delen.
De illustrator voegt daar de juiste prenten aan toe: speels, gevoelig en vol details die zich stilletjes laten ontdekken. Met een rijke fantasie vult zij de pagina’s in zachte kleuren. Verschillende prenten zou je willen inkaderen en ophangen. Mits een beetje herschikking en het juiste formaat zouden dit perfecte poëzie-posters zijn om je kamermuren mee op te fleuren. Een tip voor de uitgever?

Eric Vanthillo - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Suzanne Weterings

Illustrator
Miriam Bouwens   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2024

ISBN
9789045129969

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,99