Zomer met Muis

Het is zomer. Muis en Beer hebben het warm. Jammer genoeg zijn de ijsjes op. Geen probleem, dan maakt Muis er toch zelf? In de tuin spelen met water is ook fijn. Een rijtje badjes na elkaar zorgt voor heel wat waterpret. Vakantie aan zee is leuk, maar dan moet er eerst ingepakt worden. Op het strand moet je je eerst goed insmeren. Daarna kan je garnalen gaan vangen, met wier spelen, een zandfort bouwen en het verdedigen tegen de zee tot je er af valt. En ’s avonds moet je al het zand weer weg krijgen. Een stevige douche kan helpen.

Muis en zijn knuffel Beer genieten van de zomer. Zes korte verhaaltjes vertellen hun belevenissen. De speelse illustraties spreken jonge kinderen aan door hun eenvoud en herkenbaarheid. Al wat Beer en Muis doen, kunnen kinderen zelf ook beleven. Een vlotte tekst, op rijm, leest prettig voor en zorgt voor een fris ritme.

Op de schutbladen van dit stevige kartonboek vind je allerlei voorwerpen die ook in de illustraties bij de verhalen voorkomen. Het is een fijne zoekopdracht om alle voorwerpen terug te vinden. En te benoemen. Dit is dus niet alleen een prettig voorleesboek met mooie illustraties, maar ook een leuk zoekboek.
Een gezellig en zomers voorlees- en zoekboek voor peuters.

Mik Ghys - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Pauline Baartmans   

Uitgeverij
Witte Leeuw   


Jaartal
2022

ISBN
9789493236332

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99