Zomaar een dag, bij zomaar een vijver

aanrader Coverafbeelding van: Zomaar een dag, bij zomaar een vijver

Trefwoord(en)
natuur
opgroeien
vogels
water

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Rond en in de vijver ontstaat in de lente nieuw leven. Een schildpad kruipt uit zijn ei, een libel krijgt vleugels, jongen van de ijsvogel groeien op, kuikens van de fuut zitten op de rug van hun moeder. De jonge dieren moeten opgroeien en hun hele wereld nog ontdekken.

De illustraties in dit prachtige prentenboek zijn afkomstig van een animatiefilm ‘Bonjour le monde’ waarin de dieren allemaal gemaakt zijn uit papier-maché. Dit is zeker terug te zien in de illustraties maar doet helemaal geen afbreuk aan de schoonheid ervan, integendeel.
De warme, intense kleuren waarin de dieren staan afgebeeld nemen de kijker/lezer mee naar de wereld aan een rustige waterpoel en geven een beeld van hoe het leven er zowel boven als onder het water aan toe gaat.
Dit prentenboek in groot formaat is bijzonder verzorgd uitgegeven. De illustraties staan op heel stevig dik papier en beslaan telkens een volledige dubbele pagina zonder enige rand. Achteraan is over de afgebeelde dieren nog een korte informatieve tekst opgenomen. Die staat telkens bij een kleine afbeelding van de betreffende illustratie en is in een makkelijk verstaanbare stijl geschreven.
Een aanrader.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bibi Dumon Tak

Illustrator
Anne-Lise Koehler
Eric Serre

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401475860

Aantal pagina's
48

Prijs
€16,99