Zola heeft een olifant

Coverafbeelding van: Zola heeft een olifant

Trefwoord(en)
verhuizen
buren
fantasie
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De verteller fantaseert over zijn buurmeisje Zola. Ze is net verhuisd en hij wil graag haar vriend worden. Maar hij denkt dat ze al een vriend heeft, een olifant, want er was een heel grote doos bij de verhuis. Hij denkt ook dat Zola de olifant geroosterde boterhammen geeft, want hij ruikt geroosterd brood. Wanneer hij een hele tijd water hoort lopen, denkt hij dat Zola de olifant in bad doet. Even later is er veel gestommel en geschreeuw, waarschijnlijk spelen ze verstoppertje. En daarna bouwen ze een hut voor Zola en de olifant, want er is getimmer te horen. Na al dat fantaseren wordt het tijd om Zola eens op te zoeken.

Fantasie is zoveel mooier dan de werkelijkheid. Dat is vooral zichtbaar in de illustraties, die warme kleuren hebben bij het gefantaseer over de olifant, maar kil zijn wanneer de werkelijkheid getoond wordt, met een eenzame Zola. Tot de fantasiewereld van het hoofdpersonage de overstap maakt naar de kille wereld van Zola zodat die warmer kan worden door de nieuwe vriendschap.
Dit is een sfeervolle fantasiewereld, goed uitgewerkt en heel geloofwaardig, waardoor het contrast met de realiteit hard aankomt. Elke lezer zal wel weten in welke wereld hij liefst zou vertoeven.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Randall de Sève   

Illustrator
Pamela Zagarenski   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2019

ISBN
9789492995353

Aantal pagina's
33

Prijs
€13,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Zola’s Elephant

Vertaler(s)
Bette Westera