Zoek de streep

Coverafbeelding van: Zoek de streep

Trefwoord(en)
puzzelen
zoeken
vormen
kleuren
pop-upboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Duwen, trekken, optillen, omklappen, draaien, vouwen, schuiven, … Allemaal handelingen die je kunnen helpen om in dit boek keer na keer de juiste streep te vinden.
Het geheel is een aantrekkelijk, stevig en ingenieus geconcipieerd boek van papier-ingenieur Andy Mansfield waarin de streep telkens verstopt zit in een grafisch geheel van andere strepen of figuren.
Het tevoorschijn halen van de gevraagde streep vraagt telkens om handelingen die doen denken aan het manipuleren van de Rubiks kubus.
Zoals de 4 verticale rode strepen naast elkaar: als je ze openvouwt en de juiste flappen op elkaar legt, verschijnt er een horizontale paarse streep. Of het pakketje waarop je in 3 beurten de blauwe streep tevoorschijn ‘tovert’. Of de blauwe streep die groen wordt als je er de gele filter overheen legt, of de roze streep die zich achter verschillende strepen verstopt en die zich pas toont als je de juiste lipjes in de juiste volgorde manipuleert, enzovoort.
Verbazing alom eens je de streep gevonden hebt!
Dit boek levert ongetwijfeld uren puzzelplezier voor kinderen en volwassenen samen. En zonder twijfel zullen volwassenen af en toe stiekem op hun eentje ermee aan de slag gaan.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Mansfield

Illustrator
Andy Mansfield

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2018

ISBN
9789059568334

Aantal pagina's
14

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
See the Stripes