Zo vang je een olifant

Coverafbeelding van: Zo vang je een olifant

Trefwoord(en)
dieren
huisdieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Heb je altijd al een olifant als huisdier willen hebben? Begrijpelijk, maar hoe kom je eraan? Waar vind je een olifant en hoe vang je die dan? En past hij wel in je huis?

Zo vang je een olifant is een ludiek boek met een fijne boodschap. Vol humor wordt het verhaal verteld van een jongen die op zoek gaat naar een olifant om als huisdier te houden. In een kneuterige safari-outfit reist hij naar ‘het olifantenland’ en gaat hij op zoek naar ‘lanterfantende olifanten’. Eenmaal gevangen, moet de olifant een paspoort krijgen, op het vliegtuig geraken en in het huis van de jongen. Maar wat blijkt? Een olifant hoort toch eigenlijk gewoon op de Afrikaanse vlaktes thuis. Een mooie boodschap die jonge lezertjes respect laat krijgen voor de natuurlijke habitat van dieren en het feit dat ze vrij en wild moeten kunnen leven.
De illustraties zijn kleurrijk en een beetje gek. Ook de tekst is nu en dan onderdeel van de prenten. Zo wordt die in bochten gewrongen op het moment dat de olifant in de val loopt. Een fijn prentenboek dat met veel humor een belangrijke boodschap wil meegeven.

Mathilde Lemm - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Vanessa Westgate

Illustrator
Vanessa Westgate

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044833362

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
To Catch an Elephant