Zo snel als het licht

Coverafbeelding van: Zo snel als het licht

Trefwoord(en)
geluiden
licht
kleuren
ruimte
energie

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Dit boek is opgedeeld in vier grote delen: fysica – geluid – licht en kleur – heelal. Over deze onderdelen worden een aantal onderwerpen nader bekeken, telkens op een dubbele pagina, met veel heel kleurrijke illustraties waarin dikwijls ook nog humoristische elementen zijn verwerkt. De tekstblokken zijn kort en eveneens in verschillende kleuren gedrukt.

In eerste instantie komt het boek vrij druk over. Illustraties in felle kleuren op gekleurde achtergronden. Het boek bevat geen stukje wit papier. Sommige teksten zijn moeilijker leesbaar omdat ze weinig contrasteren met de achtergrond. Ook het gebruikte lettertype is soms verwarrend vanwege de vorm van sommige letters.
Daarnaast zijn de vier delen niet afgescheiden. De lezer/kijker stapt direct van het ene deel naar het andere. Iets wat niet echt duidelijk is.
De aangehaalde onderwerpen zijn soms vrij moeilijk en de teksten niet helemaal verhelderend. Er wordt al heel wat voorkennis van de lezer verwacht. Vooral het deel over het heelal roept meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.
Een boek in groot formaat met een overdosis aan kleuren voor al goed geïnformeerde lezers.

Pol Van Damme - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Colin Stuart   

Illustrator
Ximo Abadía

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2018

ISBN
9789401453509

Aantal pagina's
77

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Speed of Starlight

Vertaler(s)
Christelle Bogaerts