Zo moe en toch klaarwakker

aanrader Coverafbeelding van: Zo moe en toch klaarwakker

Trefwoord(en)
slapen
nacht
wakker
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het is tijd om te gaan slapen. Maar dat is buiten de egel, de vos, de ezel, de pelikaan en de krokodil gerekend. Een voor een hebben ze wel een reden om klaarwakker en met veel lawaai het bed te verlaten. Tot niemand nog in bed ligt. Maar dan, in de andere kamer van het jongetje…

Dit sprankelende stapelverhaal vol kleur en plezier is hoogst herkenbaar voor zowel groot als klein. Het tovert voortdurend een glimlach op je gezicht en de vooruitgang van het verhaal is hoogst verrassend. Ook het einde met zijn ‘stoute humor’ is heerlijk hilarisch.
De prenten zijn duidelijk, de houdingen en expressie van de (knuffel)dieren spreken boekdelen en laten zich met veel plezier ontdekken. Dank zij kleine, originele variaties wordt het stapelen nooit vervelend of voorspelbaar.
De korte tekst is al even speels met zijn verklankingen van de bewegingen die je vlot mee kan scanderen. Een kartonboek dat niet snel opzij zal gelegd worden, ideaal voor kleine grijpgrage vingers maar even goed voor oudere kinderen én volwassenen wegens zijn hilarische humor vol herkenning.
Binnen het genre van de kartonboeken absoluut een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Susanne Strasser   

Illustrator
Susanne Strasser   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2018

ISBN
9789089672537

Aantal pagina's
22

Prijs
€11,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
So müde und hellwach

Vertaler(s)
Berd Ruttenberg