Zo maak je een lezer

Coverafbeelding van: Zo maak je een lezer

Trefwoord(en)
lezen
eerste lezers
opvoeding
tips

Genre
over jeugdliteratuur

Vanaf
18 jaar

Na een inleiding over het hoe en waarom van dit boek en een bijgevoegde noot van de Nederlandstalige uitgever is het boek opgedeeld in vier grote delen: Geboren om te lezen – Een lezer kweken – De volgroeide lezer – Een leven lang lezen. De eerste drie delen zijn dan nog eens opgesplitst in twee stukken omdat de leeftijd van het kind dan ook nog een rol speelt in de ontwikkeling van het lezen. In elk deel worden een aantal titels vernoemd die op het einde van elk deel nog terug worden opgesomd. Telkens ook met de verwijzing naar de boekensite van ‘Iedereen Leest’, de organisatie die heeft meegewerkt aan dit boek.

Dit boek is bedoeld voor ouders om hen tips te geven hoe ze hun kind enthousiast kunnen maken voor het lezen in de verschillende stadia van zijn/haar ontwikkeling. Het begint bij baby’s en loopt helemaal door tot jong volwassenen. Het boek bestrijkt zo een heel groot stuk van de levensloop van kinderen. Daardoor zijn er stukken die niet voor elke ouder noodzakelijk zijn. Al zijn sommige tips wel overdraagbaar naar andere leeftijdscategorieën.
Omdat de auteurs uit Amerika afkomstig zijn, worden er een aantal voor Nederland en Vlaanderen minder bekende auteurs aangehaald. De stichting ‘Iedereen Leest’ heeft daar een handje bij geholpen om toch ook Nederlandstalige auteurs en boeken aan te halen.
Een bijzonder bruikbaar en vrij makkelijk leesbare handleiding voor ouders om hun kinderen enthousiast te maken voor het lezen van boeken. Het boek is erg verzorgd uitgegeven tot zelfs een leeslint toe.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pamela Paul   
Maria Russo

Illustrator
Dan Yaccarino   
Lisk Feng
Vera Brosgol   
Monica Garwood   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2021

ISBN
9789464012347

Aantal pagina's
127

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How to raise a reader

Vertaler(s)
Lies Lavrijsen   
Tine Poesen