Zo lief als de dood

aanrader Coverafbeelding van: Zo lief als de dood

Trefwoord(en)
detective
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Na haar vorige speurtochten naar moordenaars zit Pip in een dip. De beelden achtervolgen haar en putten haar uit. En alsof dat niet genoeg is, krijgt ze nu bedreigingen die haar persoonlijk raken. Er is echter meer aan de hand. Pip heeft een stalker die weet waar ze woont en daar sporen achterlaat. De politie weigert iets te doen. Dan moet Pip zelf op onderzoek. Maar dat is niet zonder gevaar.

Dit is het derde deel van de trilogie rond de jonge detective Pip die oude moordaken onderzoekt en zo de ware schuldigen ervan ontdekt. In dit derde deel komen zowel Pip als de lezer tot een bijzonder verrassende ontdekking. De lezer zou bijna terug de vorige delen moeten herlezen om de links naar dit deel te ontdekken.
Net als in de vorige delen wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Pip, in de ik-vorm. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Pip denkt, doet en voelt. Het verhaal wordt minutieus gedetailleerd verteld en het kruipt op den duur bij de lezer onder de huid. Net als Pip kan hij/zij het niet loslaten.
Het is door het grote aantal pagina’s wel een boek voor doorzetters. Maar die worden beloond met een bijzonder ingenieus in elkaar gevlochten plot.
De vele personages zijn al gekend uit de vorige delen, maar het is wel de kunst om ze uit elkaar te houden en hun plaats te kennen in het verhaal. De lezer moet er echt zijn/haar aandacht bijhouden.
Minder dan in de vorige delen zijn er interviews voor haar podcast of bewijsstukken opgenomen, net omdat het verhaal dit keer veel meer om haarzelf draait.
Schitterend opgebouwd verhaal dat de trilogie perfect afsluit.
Een aanrader.

Pol Van Damme - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Holly Jackson

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021461151

Aantal pagina's
520

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
As good as dead

Vertaler(s)
H.C. Kaspersma