Zo klinkt verandering

Coverafbeelding van: Zo klinkt verandering

Trefwoord(en)
wereld
milieu
vrede
samenleving

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De Amerikaanse dichter Amanda Gorman, wereldwijd bekend geworden door haar optreden tijdens de inauguratie van Joe Biden, is een actief strijder voor rassengelijkheid, het milieu en genderrechtvaardigheid. Dat was reeds meer dan duidelijk in haar ‘The hill we climb’.
Het is hier in haar eerste kinderboek even helder.
Het verhaal start met een meisje met een te grote gitaar. Zij zingt over verandering. Voor de enorme muur met daarop een reuze schilderij van Martin Luther King ontmoet zij een jongetje met een tuba. Samen zingen ze en ruimen ze een speelveldje op. Ze geven eten aan arme mensen en helpen een oud dametje met een heuse brug. Geleidelijk sluiten zich verschillende mensen bij hen aan en zo vormen zij na een tijd een heuse fanfare. Zo groeit er een beweging die bruist en springt, een golf van verandering die danst en zingt. En jij maakt daar deel van uit. Want op het einde nodigt het meisje jou uit om mee te zingen.

De boodschap is krachtig en levert stof tot gesprek. Met korte zinnetjes die neigen naar poëzie schrijft zij de verschillende ideeën neer als één lang lied.
De kleurrijke prenten kloppen hier perfect bij. Zij zijn hyperrealistisch maar tegelijkertijd geven zij ook de nodige kansen aan de fantasie. Je ziet de groep aangroeien, en tussendoor zie je ook nevenverhaaltjes ontstaan die je zelf kan ‘lezen’ in de prenten.
Een dijk van een boodschap, goed voor vele interessante gesprekken over engagement en je plaats in de maatschappij.
Geschikt voor jong én oud.

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Amanda Gorman

Illustrator
Loren Long   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2021

ISBN
9789000378722

Aantal pagina's
36

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Change sings: A Children's Anthem

Vertaler(s)
Gershwin Bonevacia