Zing zing zing de wereld rond

Coverafbeelding van: Zing zing zing de wereld rond

Trefwoord(en)
liedjes
zingen
wereld
muziek

Genre
liedjesboek

Vanaf
5 jaar

Het Aslan Muziekcentrum uit Amsterdam is een organisatie die muziek-, dans- en theateronderwijs biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. Een van hun projecten waarbinnen zij lesmaterialen hebben ontwikkeld is de muziekmethode ‘Muziek Talent Express’. De 11 liedjes in deze vrolijke bundel, bij elkaar gesprokkeld door de illustrator en het Centrum, maken deel uit van deze methode. Die liedjes omarmen de ganse wereld: ‘Bigi Kaiman’ uit Suriname, ‘Epo i tai tai’ uit Nieuw-Zeeland, ‘Cai cai balao’ uit Brazilië, ‘Varen varen over de baren’ uit Nederland, enzovoort. Slaapliedjes, speelliedjes, ritmeliedjes, feestliedjes, volksliedjes, … Variatie troef!
In deze bundel, op en naast en over de rijkelijke en bontgekleurde illustraties, vind je de teksten van de liedjes en telkens ook een kort verhaaltje. Jef Aerts liet zich daarvoor inspireren op de illustraties en de liedteksten zelf: over droog roeien in het water dat er niet is, over dromen die liedjes zijn en het verband tussen dromen en zingen, over zwemmen in de rivier en spelen in de modder, over trollen in het park, over lampionnen in de zeepstraat, en over zoveel meer. De verhaaltjes passen perfect bij de liedjes en samen versterken ze elkaar tot prettig zing- en luisterplezier bij jonge kinderen.
Een QR-code vooraan in het boek leid je naar YouTube waar je de liedjes terugvindt. Telkens in 2 versies: gezongen en instrumentaal. Dit met frisse arrangementen gelinkt aan de sfeer van elk lied (door Thijs Kammer) en heldere stemmen (diverse zangers). Perfect om mee (of alleen) te zingen.
Achteraan wordt elk lied nog eens toegelicht: de betekenis ervan, de afkomst, de vertaling, … Een rijke en dankbare aanvulling voor de meerwaardezoeker!
Marieke van Ditshuizen heeft zich niet ingehouden om van dit boek een aantrekkelijk en bont geheel te maken. Zij schildert en tekent bij elk lied passende prenten die de inhoud van de verhalen en de liedjes perfect illustreren en tegelijkertijd de verbeelding van de kijker op gang brengen.
Een mooi, multicultureel en divers geheel dat niet mag ontbreken in elke klas of groep waar muziek en zingen centraal staan. Maar even goed lekker thuis om in je eentje te zingen en te verdwijnen in de vele culturen van over de hele wereld. 

Eric Vanthillo - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jef Aerts   

Illustrator
Marieke van Ditshuizen   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045124933

Aantal pagina's
54

Prijs
€17,50


Componist
Thijs Kammer