ZigZag voertuigen

Coverafbeelding van: ZigZag voertuigen

Trefwoord(en)
voertuigen
stad
bouwen
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Mielo Pouwer en Idris van Heffen richtten in 2013 Makii op, een designstudio in Rotterdam. Met hun werk vol kleur en fantasie willen ze kinderen spelenderwijs inspireren om hun creativiteit en eigen fantasie te exploreren. Daarvoor ontwikkelden ze reeds tal van originele producten zoals een turbo grote kleurplaat, stickerposters, kaarten, een speelmatras, en nog meer aantrekkelijk ogende voorwerpen.
Dit opvallende en imponerende uitvouw-accordeonboek vol voertuigen bouwt hierop verder. Als je het helemaal open vouwt, hebt je een prent van 35 cm hoogte en 2 meter (!) lengte. Op die grote oppervlakte ontdek je een wirwar van voertuigen, personages, gebouwen, dieren, omgevingen, situaties, en nog veel meer, alles netjes ondergebracht in 3 thema’s: het platteland, de bouwplaats en de stad.
Een krokodil met een handtas, een meisje met 6 bollen ijs, een nukkige neushoorn met een sigaar, een schildpad op een step, een musicerend lieveheersbeestje, en nog veel meer. Je houdt het niet voor mogelijk wat je allemaal ontdekt, keer na keer.
Op de achterzijde van al deze tekenpracht, lees je vele weetjes over de getekende voertuigen. Dat een grote bulldozer ongeveer evenveel weegt als 8 olifanten, dat de kleinste caravan ter wereld achter je fiets past, dat de nieuwste vuilniswagens rijden op bananenschillen en herfstbladeren, enzovoort. Naast al deze info lees je hier ook nog tal van zoekopdrachten die je doen terugkeren naar de prenten om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld alle situaties waar Kobe de krab gaat helpen, naar alle hangende vleermuizen, naar de 25 kuikens van Karo de kip, enzovoort.
Het geheel is stevig uitgegeven en kan best tegen een flinke stoot.

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Makii   

Illustrator
Makii   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401465908

Aantal pagina's
16

Prijs
€19,99