ZigZag muziek

Coverafbeelding van: ZigZag muziek

Trefwoord(en)
muziek
instrumenten
fantasie
zoeken
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

In het originele ZigZag-concept is dit het vijfde uitvouw-boek, na ZigZag-Voertuigen, ZigZag-Dinosaurussen, ZigZag-De wereld rond en ZigZag-Het bos.
De stevige uitgave die, helemaal open, met gemak recht blijft staan zodat je de gehele prent in één keer kan bekijken, bestaat uit 6 aaneensluitende prenten die meer dan druk bevolkt worden door een massa dieren en één jongetje. Met als gemeenschappelijk factor dat ze allen muziek spelen, toekijken of dansen. Een neushoorn op de contrabas, een aap als dj, een poedel die de fanfare voorafgaat, trommelende honden, koala’s met sambaballen, en veel, heel veel meer. Het is een drukte van belang, je weet haast niet waar eerst gekeken. Maar op die manier ontdek je telkens wel iets nieuws.
Op de achterzijde lees je beknopte info over verschillende muziekstijlen: klassiek, jazz, pop en hiphop. Met daarbij vele tekeningen en woordjes als de dirigent, de piano, het achtergrondkoor, de koptelefoon, de zanger, de trombone, en veel, heel veel meer.
Onder al die info en die kleine tekeningen vind je nog enkele zoekopdrachten die je doen terugkeren naar de grote prent op de voorkant.
Je merkt het meteen: ‘veel’ is het codewoord in dit uitvouw-prentenboek. In zowel de info als de prenten als de mogelijkheden.
Wel jammer dat de uitgeverij afgestapt is van het originele grote formaat van de eerdere ZigZagboeken. Want die lieten zich bijzonder opmerken door hun grootte. De totale prent is nu 132cm lang, terwijl de vroegere totale prenten zo goed als 2 meter lang waren. Maar laat dat de zoek- en vindpret niet drukken.

Eric Vanthillo - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Makii   

Illustrator
Makii   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401484992

Aantal pagina's
12

Prijs
€17,99