ZigZag het bos

Coverafbeelding van: ZigZag het bos

Trefwoord(en)
bossen
dieren
zoekboeken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

In het originele ZigZag-concept is dit het vijfde uitvouw-boek, na ZigZag-Voertuigen, ZigZag-Dinosaurussen, ZigZag-De wereld rond en ZigZag-Muziek.
De stevige uitgave die, helemaal open, met gemak recht blijft staan zodat je de gehele prent in één keer kan bekijken, bestaat uit 6 aaneensluitende prenten die een bos toont in al zijn facetten, met daarin een massa dieren met vermenselijkte eigenschappen: een varkentje in de boomhut dat 5 jaar wordt, een vissende hond, een eend en een beer die gaan trouwen, een ooievaar op zijn nest, en veel meer. Het is een hele drukte daar in dat bos, je weet haast niet waar eerst gekeken. Maar op die manier ontdek je telkens wel iets nieuws.
Op de achterzijde lees je beknopte info over de dieren en de zaken die je vindt in het bos, netjes opgedeeld in 4 zintuigelijke thema’s: ruiken, proeven, horen en zien. Met daarbij vele tekeningen en woordjes als bosaardbeien, stinkzwammen, de boswachter, de sporter, enzovoort.
Onder al die info en die kleine tekeningen vind je nog enkele zoekopdrachten die je doen terugkeren naar de grote prent op de voorkant.
Je merkt het meteen: ‘veel’ is het codewoord in dit uitvouw-prentenboek. In zowel de info als de prenten als de mogelijkheden.
Wel jammer dat de uitgeverij afgestapt is van het originele grote formaat van de eerdere ZigZagboeken. Want die lieten zich bijzonder opmerken door hun grootte. De totale prent is nu 132 cm lang, terwijl de vroegere totale prenten zo goed als 2 meter lang waren. Maar laat dat de zoek- en vindpret niet drukken.

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Makii   

Illustrator
Makii   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401483674

Aantal pagina's
12

Prijs
€17,99