ZigZag dinosaurussen

aanrader Coverafbeelding van: ZigZag dinosaurussen

Trefwoord(en)
dinosaurussen
geschiedenis
fantasie
ontdekken
humor
weetjes

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Na ‘ZigZag voertuigen’ is er nu deze ‘ZigZag dinosaurussen’.
Een nieuwe inhoud in hetzelfde solide, aantrekkelijke en originele concept van Mielo Pouwer en Idris van Heffen die in 2013 Makii oprichtten, een designstudio in Rotterdam.
Deze keer is het opvallende en imponerende uitvouw-accordeonboek bewoond door dinosaurussen van alle soorten en van alle tijden. Als je het helemaal open vouwt, hebt je een stevige, rechtopstaande prent van 35 cm hoogte en 2 meter (!) lengte die best tegen een stevige stoot kan. Die 2m lengte toont je met veel humor en fantasie een geschiedenis van niet minder dan 186 miljoen jaar, het totaal van de drie geologische periodes Trias, Jura en Krijt waarin de dinosaurussen leefden.
De makers hebben zich merkbaar uitgeleefd en geamuseerd bij het uittekenen en bedenken van alle situaties: een dinosaurus met tandpijn, een met een slab klaar voor een overheerlijk diner, een die muziek maakt, en zoveel meer. Tussen al die dinosaurussen door ontdek je nog veel meer figuren en situaties zoals een schildpad op een step, een uil op een skateboard, een aapje dat Twister speelt, en nog veel, veel meer! Een heerlijke overdaad aan situaties en kleine verhaallijnen, goed voor vele uren zoek-, ontdek- en verzinplezier.
Dankzij de doordachte teken- en kleurstijl blijf je uitgedaagd om op zoek te gaan en hebben de makers de chaos vakkundig vermeden. Elke keer weer ontdek je met veel plezier nieuwe details. Op het einde komt er zelfs een komeet aanvliegen vanuit de rechterbovenhoek. Het einde van dit alles?
Op de ommezijde van al deze tekenpracht lees je er meer over. Hier vind je interessante weetjes terug, netjes verdeeld in de 3 geologische periodes: wat fossielen zijn, wat een paleontoloog is en wat hij doet, wat het verschil is tussen planteneters en vleeseters, waarom planteneters ook stenen aten, en veel meer. Alles wordt helder en netjes op maat van het jonge doelpubliek beschreven. Tegelijkertijd lees je ook de namen van alle soorten dino’s met hun gewicht, hun grootte en hun levens- of beter eetwijze. Een schat aan informatie, in zijn totaliteit al even knap vormgegeven als de voorzijde.
Tot slot, om je te stimuleren tot zoeken en snuisteren, vind je nog tal van zoekopdrachten. Want de makers hebben doorheen de 2 meter tekenplezier ook vele situaties getekend die zich herhalen en graag laten vinden. Zoals een veelkleurige rups die her en der opduikt, konijnen die een pannenkoekenfeest voorbereiden voor oma konijn, de mol die regelmatig boven de grond uit komt piepen, en veel meer.
Iedereen, jong én oud, alleen of samen, zal zich uren amuseren met dit zigzag uitklapboek en daarbij ook nog geïnformeerd worden over het bestaan van dinosaurussen en hun geschiedenis. Een bijzonder lees-, kijk-, verzin-, ontdek- en zoveel meer-boek in een fris en aantrekkelijk hedendaags jasje gegoten.
Een aanrader zonder meer!

Eric Vanthillo - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Makii   
Jurrit de Bode   

Illustrator
Makii   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401465915

Aantal pagina's
16

Prijs
€19,99