ZigZag de wereld rond

Na ‘ZigZag voertuigen’ en ‘ZigZag dinosaurussen’ gaat ‘ZigZag’ nu ‘de wereld rond’.
Een nieuwe inhoud in hetzelfde solide, aantrekkelijke en originele concept van Mielo Pouwer en Idris van Heffen die in 2013 Makii oprichtten, een designstudio in Rotterdam.
Deze keer neemt het opvallende en imponerende uitvouw-kijk-en-zoekboek je dus mee op reis door de wereld. Als je het helemaal open vouwt, hebt je een stevige, rechtopstaande prent van 35 cm hoogte en 2 meter (!) lengte die best tegen een stevige stoot kan. Die 2m lengte toont je met veel humor en fantasie een zicht op de hele wereld. De 5 continenten zijn aanwezig en je weet niet waar eerst gekeken. Bekende gebouwen, plaatselijke gewoontes en culturen, en nog veel meer.
De makers hebben zich duidelijk uitgeleefd en geamuseerd bij het uittekenen en bedenken van dit alles. Zoals de stier die de scheve toren van Pisa weer tracht recht te trekken, de dansende tijgers voor de Taj Mahal, de Elvis-look-a-like op het dak, en nog veel, veel meer! Tussendoor zijn er ook de steeds terugkerende personages zoals Matthijs de mol die overal verschijnt uit zijn hoop, de rugbyspelers die her en der opduiken, Evert de eenhoorn die de wereld rondfietst, enzovoort.
Een heerlijke overdaad aan situaties en kleine verhaallijnen, goed voor vele uren zoek-, ontdek- en verzinplezier.
Op de ommezijde van al deze tekenpracht lees je allerlei weetjes over de gebouwen, de gewoontes, het leven in de continenten, de culturen, de dieren, en meer. Alles wordt helder, bondig en netjes op maat van het jonge doelpubliek uitgelegd.
Tot slot, om je te stimuleren tot zoeken en snuisteren, vind je nog tal van zoekopdrachten.
Iedereen, jong én oud, alleen of samen, zal zich uren amuseren met dit zigzag uitklapboek en daarbij ook nog geïnformeerd worden over wat de wereld ons te bieden heeft.
Een bijzonder lees-, kijk-, verzin-, ontdek- en zoveel meer-boek in een fris en aantrekkelijk hedendaags jasje. 

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Makii   
Jurrit de Bode   

Illustrator
Makii   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401468343

Aantal pagina's
16

Prijs
€22,99