Ziel – Bron, deel 1

Coverafbeelding van: Ziel – Bron, deel 1

Trefwoord(en)
toekomst
verliefd
identiteit
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Zoë ontwaakt in een ziekenhuisbed. Ze kan zich van een ongeval niets herinneren. Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis krijgt Zoë plots vreemde herinneringen aan een leven dat ze niet heeft geleefd. Ze reageert ook anders dan voor haar ongeval. En haar moeder lijkt meer afstandelijk. Zoë wil weten wat er aan de hand is. Samen met haar vriend Justin gaat ze op zoek naar de waarheid. En die komt erg hard aan. Wat nu?

Dit is het eerste deel van de trilogie ‘Bron’ dat zich in een nabije toekomst afspeelt. Het verhaal is opgedeeld in drie grote delen: herinneringen – dood – ziel. Het verhaal draait helemaal rond Zoë die na haar ongeval wil te weten komen wat er precies met haar aan de hand is.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Zoë. De lezer weet ook niet meer dan wat Zoë meemaakt, ervaart, doet, voelt en zegt. In de loop van het eerste deel denkt de aandachtige lezer te weten wat er mogelijk gebeurd is, maar de auteur zet de lezer telkens op het verkeerde been. Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De personages zijn levensecht geschetst en er wordt veel aandacht aan de gevoelens van Zoë besteed. Ook de dialogen komen heel vlot over. Door het gebruik van bestaande plaatsnamen vergroot de herkenbaarheid voor Vlaamse lezers.
Dit deel is afgesloten, maar de lezer is wel benieuwd hoe het nu vervolgt. Dat zal hij/zij moeten ontdekken in ‘Hart’, het tweede deel van de trilogie.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Bron

Jaartal
2020

ISBN
9789059247765

Aantal pagina's
299

Prijs
€17,99