Zie me dan!

Coverafbeelding van: Zie me dan!

Trefwoord(en)
gezin
aandacht

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De ouders van Aafke hebben het zo druk met hun eigen bezigheden dat ze hun dochter gewoon niet opmerken. Als Aafke op een dag een belangrijk tennistornooi mist omdat haar vader noch haar moeder haar er naartoe brachten, is voor haar de maat vol. Ze bedenkt een plan waarvan ze denkt dat het haar ouders zal straffen en hun aandacht op haar zal richten. Maar lukt dat wel?

Een lichtvoetig maar niettemin herkenbaar verhaal over ouders met een erg drukke agenda en niet goed geregelde afspraken en die erg weinig aandacht aan hun kind schenken. Hoewel het eigenlijk een ernstig onderwerp is, wordt het door de auteur op een luchtige, soms zelfs grappige manier verwoord. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm vanuit het standpunt van Aafke. De lezer weet dus evenveel als Aafke over wat ze ervaart, hoort, denkt en doet. Hij/zij zit als het ware naast Aafke mee in spanning of haar plannetje zal lukken.
Het is een erg kort verhaal, slechts 79 pagina’s in klein formaat waarvan er nog heel wat paginagrote foto’s bevatten die het verhaal ondersteunen. Toch slaagt de auteur erin om in dit korte bestek een duidelijk beeld te scheppen en een afgerond verhaal te vertellen.
Een klein, fijn verhaal dat jonge lezers (met druk bezette ouders) zeker zullen herkennen.

Pol Van Damme - april 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Inge Bergh   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2015

ISBN
9789462910119

Aantal pagina's
79

Prijs
€14,50