Zepie

Coverafbeelding van: Zepie

Trefwoord(en)
fantasie
verliefd
grootmoeders

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Zepie woont met zijn vader boven een wasserette. Die is van Zepies vader en staat vol nieuwe machines. Behalve achteraan, in een hoekje. Daar staat nog een erg oud exemplaar, met een bordje ‘defect’ erop. Op een dag probeert Zepie zich te verstoppen voor een meisje. Hij vindt haar wel leuk maar is bang dat ze verkering wil. Hij verstopt zich in de oude wasmachine, die plots wild begint te draaien. Zepie belandt in een andere wereld, waar een pratende rat hem vertelt dat hij programma 2 gekozen heeft, met vragen over de Liefde. Zepie kan pas weer naar huis als hij het volledige programma doorlopen heeft. Daarna zal hij meer weten over de Liefde.

Zepie beleeft een fantasievol avontuur en is blijkbaar niet de enige die het geheim kent van de wasmachine. Tijdens het doorlopen van zijn programma krijgt hij te maken met typische liefdesprobleempjes, zoals wiebelige benen en kriebels in de buik. Het allermooiste moment is natuurlijk wanneer hij zijn geliefde oma terugziet. Wanneer Zepie terugkeert, staat hij sterker en zekerder in het leven. Waar een wasbeurt al niet goed voor is!
De tekst leest vlot en is voorzien van heel veel kleurrijke en levendige illustraties. Een ideale combinatie om kinderen zin te doen krijgen in dit vrolijke boek. Het werd uitgegeven in de reeks ‘Tijgerlezen’ en past daar mooi in het rijtje tussen andere toppers in die reeks.
Een fantasievolle reis die start in een oude wasmachine.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Janneke Schotveld   

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2021

ISBN
9789045125558

Aantal pagina's
107

Prijs
€14,99