Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

aanrader Coverafbeelding van: Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

Trefwoord(en)
avontuur
opvoeding
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Sander is een heel braaf kind dat altijd doet wat zijn ouders zeggen. Op de terugweg van een vakantie in Frankrijk zit er een stemmetje in Sanders hoofd dat hem voor het eerst doet tegenstribbelen. Op een parking langs de autosnelweg wil Sander nog wat blijven springen in een springkasteel als zijn ouders willen vertrekken. Als Sander even later op zoek gaat naar zijn ouders, zijn die nergens meer te vinden. Hij weet eerst niet wat hij moet doen. Dan zoekt hij contact met een vrachtwagenchauffeur. Die wil hem uiteindelijk mee naar Nederland nemen. Wat vervoert die man eigenlijk? Als Sander dat ontdekt, is hij geschokt en wordt hij heel erg boos. Wat nu?

Dit verhaal verscheen al eerder maar werd nu heruitgegeven. Het heeft nog niets van zijn sprankelende en ontwapenende eerlijkheid verloren. Het jongetje Sander is erg knap geschetst als een onschuldig en eerlijk kereltje dat zich door zijn gevoelens laat leiden en zodoende ongewild de volwassenen aan het denken zet. Het verhaal wordt heel realistisch verteld en zal bij de jonge lezers heel herkenbaar overkomen. Het eens tegenstribbelen, het stoere van een grote vrachtwagen, de verontwaardiging, de onzekerheid, de vriendschap en het avontuur zullen de lezers zeker aanspreken.
Het verhaal leest heel vlot en de situaties worden duidelijk geschetst. De woorden die in de mond van de personages worden gelegd klinken logisch en overtuigend. De vele, dikwijls paginagrote illustraties passen erg goed bij het verhaal.
Een klein, fijn verhaal, vrolijk en optimistisch. Het is beslist de moeite waard.
Een aanrader.

Pol Van Damme - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Joanne Lew-Vriethoff   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025762414

Aantal pagina's
168

Prijs
€13,95