Zarah & Zottel. Hond in galop

Coverafbeelding van: Zarah & Zottel. Hond in galop

Trefwoord(en)
vriendschap
huisdieren
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Zarah en haar mama zijn net verhuisd. Omdat Zarah’s mama veel lawaai maakt terwijl ze gaten boort in de keukenmuur, vlucht Zarah het appartement uit. Buiten ziet ze kinderen spelen, maar die willen niet dat Zarah meedoet. Dus gaat Zarah weer naar huis en droomt weg terwijl ze een boek leest over paarden en buffels op de prairie. Daarna weet ze wat ze nodig heeft: een paard, of eerder een pony. Ze loopt naar de Winkel van Alles en vraagt een pony. Even later staat ze buiten met een heel verrassende pony, eentje die meer op een ruige hond lijkt. En die komt heel goed van pas wanneer een van de kinderen die buiten speelden, een ongeluk krijgt.

Zarah wil graag nieuwe vrienden, maar de kinderen in haar nieuwe buurt hebben geen zin in een nieuwkomer. Dankzij Zarah’s talent om haar dromen waar te maken, vindt ze haar ‘pony’ en kan ze zo toch nieuwe vrienden maken. Op het einde van het verhaal geeft ze toe dat ze ook wel weet dat die pony een hond is, maar ze leeft zo in haar fantasiewereld, dat dat er helemaal niet toe doet.
Zarah’s belevenissen zijn alledaags en toch fantasievol, door Zarah’s fantasiewereld. Dat vind je ook terug in de illustraties, die stripachtig zijn en boordevol grappige details zitten. Er valt naast het verhaal dus heel wat te bekijken in de tekeningen.
Dat zorgt dan samen voor een heerlijk voorleesverhaal met boeiende hoofdpersonages. En er worden nog nieuwe avonturen aangekondigd, zeker iets om naar uit te kijken.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Birck   

Illustrator
Jan Birck   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836172

Aantal pagina's
61

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Zarah und Zottel. Ein Pony auf vier Pfoten

Vertaler(s)
Ingrid Vandekerckhove   
Ipsissima Verba