Zal de liefde overleven – Molokai, deel 2

Coverafbeelding van: Zal de liefde overleven – Molokai, deel 2

Trefwoord(en)
ziekte
eiland
verliefd
overleven

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Kaipo en Kanani proberen een leven op te bouwen op het melaatseneiland Molokai. Dat is niet gemakkelijk omdat hun vooruitzichten geen toekomst hebben op lange termijn. Kanani heeft ook een geheim dat ze niet aan Kaipo durft vertellen.
Als Pater Damiaan op het eiland aankomt, vindt Kanani een nieuw doel om voor te leven. Kaipo gaat een andere richting uit en brengt Kanani – ongewild – in gevaar. Hebben ze samen nog een toekomst?

Dit is het tweede deel van de trilogie over het leven op Molokai ten tijde dat Pater Damiaan er arriveert. Kaipo en Kanani willen de tijd die ze nog krijgen op een zinvolle manier leven. Dat is voor Kaipo moeilijker dan voor Kanani. Hij verliest zich in de roes van de alcohol terwijl Kanani zich nuttig wil maken.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Kanani, het veertienjarige meisje, in de ik-vorm. De lezer ervaart zo mee wat zij denkt en voelt en meemaakt en hoe zij daar op reageert. De hoofdstukken hebben een aantal alinea’s die door een witregel van elkaar gescheiden zijn. Dikwijls vormen ze dan een kleine tijdsprong in het verhaal.
Het verhaal leest vlot en de personages zijn levensecht beschreven. De personages zijn gecreëerd om de leefsituatie op het lepra-eiland te verwoorden in een makkelijk inleefbare verhaalvorm. Doorheen het verhaal krijgt de lezer een beeld van de verschrikkelijke leefomstandigheden waarin deze verstoten mensen moesten leven.
Achteraan het verhaal krijgt de lezer ook nog informatie over lepra en ook over de Damiaanactie. Die is mee betrokken bij het tot stand komen van dit verhaal.
Beklijvend verhaal over de manier waarop men in die tijd mensen die aan lepra leden behandelde en verstootte uit de maatschappij.

Pol Van Damme - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Guy Didelez   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464016123

Aantal pagina's
203

Prijs
€14,00