Yo-ga je mee? – Avontuurlijke kinderyogaverhalen

Coverafbeelding van: Yo-ga je mee? – Avontuurlijke kinderyogaverhalen

Trefwoord(en)
yoga
verhalenbundel

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

In deze bundel lees je vier hoogst eenvoudige verhalen, die aanleiding geven tot vele yoga-oefeningen. De verhalen zelf hebben niet veel om het lijf. Ze zijn duidelijk in functie van de oefeningen geschreven. Waardoor het als geheel wel weer werkt.
In een eerste verhaal gaan Cecile en mama picknicken in het park. Dat geeft aanleiding om met je bovenlichaam naar voren te buigen, te fietsen in de lucht, te roeien met zijn tweeën, een zwaan na te bootsen, een eend en een vlinder, en nog meer.
In een tweede verhaal spelen Yunes en Jasmin en hun mama’s op het strand. De krab, de brug, de dolfijn, de schildpad, … Ze geven allemaal aanleiding tot verschillende oefeningen.
In het derde verhaal bouwen Pim en Lucie een hut in het bos en rapen ze kastanjes.
En in het vierde verhaal spelen Abby en Olivier in de sneeuw. Schaatsen, een sneeuwbal maken met je lichaam, als een pinguïn lopen, … En eind goed al goed, dan is er chocomelk.

De tekst is eenvoudig en gidst je telkens doorheen een reeks van oefeningen, die helder worden uitgelegd aan volwassenen.
De tekeningen maken het voor kinderen aantrekkelijk. Het zijn geen hoogstaande illustraties, maar realistische plaatjes zonder meer.
Als prentenboek op zich laat dit boek zich niet gelden. Maar als leidraad en inspiratiebron om yoga te beoefenen met jonge kinderen, geeft het duidelijke en werkbare tools die meteen uitvoerbaar zijn.

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nynke Bos   

Illustrator
Wendelien van de Erve   

Uitgeverij
Levendig   


Jaartal
2020

ISBN
9789491740763

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95