Yeti

aanrader Coverafbeelding van: Yeti

Trefwoord(en)
mythen
liefde
dromen
reizen

Genre
prentenboek

Vanaf
8 jaar

Bestaat de mythologische Yeti echt?
Het hoofdpersonage van dit grootse prentenboek vraagt het zich al heel haar leven af. Zij denkt voortdurend aan de verschrikkelijke sneeuwman, en elke gedachte aan hem tovert een glimlach op haar mond. Op een dag neemt ze een besluit en vertrekt zij op reis. Hoopvol denkt ze heel de tijd na hoe het zal zijn om hem te ontmoeten. Zij vindt geen begrip bij de mensen die zij ontmoet op haar reis maar gaat alleen dapper verder. Een kind wijst haar de weg door het woud en een hond in de immens hoge bergen. Als na een onrustige nacht de hond verdwenen is, klimt ze alleen verder, steeds hoger en hoger. Tot zij de top bereikt. Daar hoopt ze de Yeti te ontmoeten. Zij heeft een voorgevoel…

Dit indrukwekkende prentenboek door zijn grote formaat (30cmx37cm) maakt nog meer indruk door zijn inhoud. Want Dautremer weet de kijker te verbazen met imponerende prenten die je in het verhaal zuigen.
Haar minutieuze teken- en schilderstijl balanceert tussen droom en realiteit. Zij neemt je mee op tocht, van een stadje dat oogt alsof het uit een western komt over weidse vlaktes en schaars bevolkte cafés tot impressionante berg- en sneeuwlandschappen. Zij slaagt erin om je te raken en je de sferen en atmosferen te doen voelen. Ontzettend knap hoe ze de Yeti aanwezig laat zijn in elke prent, terwijl het hoofdpersonage hem niet ziet en diep verlangt. Als een minnaar op afstand die haar in bescherming neemt.
Het slot slaat je met stille verstomming en zindert na.
De karige tekst is tegenover de prenten bescheiden aanwezig maar wel in balans. Hij is ritmisch en licht poëtisch. Hij duidt de gedachten van het hoofdpersonage, zodat je als lezer in haar hoofd kan kruipen om je te vereenzelvigen met haar en haar hoop en liefde.
Sin Aerts heeft het geheel tot in de puntjes perfect vorm gegeven.
Een verstild geheel vol gevoel, niet eenvoudig voor jonge kinderen, maar mits de juiste begeleiding een voltreffer van formaat. Een parel! Vandaar een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Taï-Marc Le Tanh   

Illustrator
Rébecca Dautremer   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2016

ISBN
9789059088023

Aantal pagina's
38

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Yéti

Vertaler(s)
Veerle Moureau