Wroaaaah! doet de leeuw

aanrader Coverafbeelding van: Wroaaaah! doet de leeuw

Trefwoord(en)
geluiden
fantasie
spelen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit kleurrijke prentenboek was eerst de masterthesis van de Duitse auteur aan de HAW (Hochschule für Angewandte Wissenschaften) Hamburg. Het feit dat dit boek werd opgepikt door de uitgeverswereld kunnen we alleen maar toejuichen. Het won in 2021 dan ook terecht de Hamburger Bilderbuchpreis.
Het concept is bijzonder origineel en verrassend. Het prikkelt je verbeelding en doet je voortdurend glimlachen bij zoveel fijne vondsten.
Het ganse boek bestaat uit alleen maar prenten. Prenten die klinken, zo schrijft men in het voorwoord. En die geluiden mag jij als ‘lezer’ zelf maken. Dit boek lees je dus best luid(op).
Honderdzestig pagina’s lang vind je zo prent na prent vol geluid: ronkende strontvliegen, het ruiken aan een bloem, het knallen van een ballon, het krakende ijs, de echo in de bergen, de dans van de skeletten, het juichen van het publiek, de zoemende bijen, en heel wat meer. Vaak staan de geluiden op zich, maar soms zijn er ook verbanden die je met veel plezier ontdekt: de blote voet die op een egel trapt en diezelfde voet die gekieteld wordt, de regen op het dakvenster of het water uit de regendouche, het sissen van de leeglopende fietsband en het sissen van de slang, enzovoort.
De prenten zelf zijn licht naïef en stralen een zeker retrosfeertje uit. Zo boeien en bekoren ze zowel jong als oud.
Met dit boek ben je uren zoet. Alleen, per twee of met de hele groep in de klas of elders. Je kijkt, zoekt en ontdekt en tegelijkertijd maak je geluiden en verzin je verhalen. Een niet te missen geheel met heel wat verwerkingsmogelijkheden vol creativiteit. Vandaar zonder twijfel een aanrader!

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Benjamin Gottwald   

Illustrator
Benjamin Gottwald   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2023

ISBN
9789048870660

Aantal pagina's
160

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Spinne spielt Klavier. Gerausche zum Mitmachen

Vertaler(s)
Jeannette Ribbens