Wraak – Gladiator, boek 4

Coverafbeelding van: Wraak – Gladiator, boek 4

Trefwoord(en)
zoektochten
Oude Rome
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Samen met Festus, een bediende van Caesar en Lupus, een jonge secretaris van Caesar, is Marcus nog steeds op zoek naar zijn moeder. Die is als slaaf weggevoerd door Decimus. Marcus wil haar nu terugvinden en wraak nemen op Decimus. Maar in het Oude Griekenland waar ze hun tocht voortzetten, stapelen de tegenslagen zich op. Ze moeten steeds op de vlucht en meermaals vechten om te overleven. Maar een strop trekt zich vast rondom hen. Kunnen ze hieruit nog ontsnappen en hun doel bereiken?

Dit is het vierde verhaal over Marcus, een gewone jongen die als slaaf werd weggevoerd en tot gladiator opgeleid maar zijn vrijheid heeft teruggewonnen en nu zijn moeder wil redden. Voor een goed begrip van het verhaal is het wel noodzakelijk de vorige avonturen van Marcus te lezen vooraleer aan dit verhaal te beginnen.
De personages zijn gekend uit de vorige verhalen. Marcus is een doortastende jongeling die resoluut zijn doel wil bereiken en soms te overhaast te werk wil gaan. Festus, die de opdracht heeft gekregen Marcus bij te staan, tracht zo veel mogelijk Marcus tot voorzichtigheid aan te manen. Hij leidt de jongeren doorheen Griekenland. Lupus is eerder teruggetrokken en zeker niet zo’n vechtersbaas als de anderen maar hij heeft dan weer andere kwaliteiten die soms erg van pas komen. Deze drie personages groeien ook meer en meer naar elkaar toe. Het personage van Marcus is het meest uitgewerkt. Hij overdenkt dikwijls zijn situatie, droomt over een bepaalde toekomst maar is evenzeer bevreesd dat die niet zal bewerkstelligd worden. Het is zijn droom die hem overeind houdt en hem drijft tot bijzondere daden.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Marcus. De lezer ervaart dus mee wat hij doet en denkt en zegt en zijn kijk op de toenmalige wereld.
De tocht van het drietal door het Oude Griekenland is alles behalve gemakkelijk. En al willen ze niet opvallen, hun doortocht blijft nergens onopgemerkt en de moeilijkheden blijven zich opstapelen en hen achtervolgen. Daardoor heeft het verhaal erg veel vaart en volgen de acties elkaar bijzonder snel op. Het verhaal leest dan ook als een trein en blijft boeien tot het finale einde. Daarin komt alles waarvoor Marcus heeft gestreden samen.
Spannend verhaal dat een beeld schetst van de harde wereld ten tijde van het Oude Rome, waarin een mensenleven bijzonder weinig waarde had.

Pol Van Damme - december 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Simon Scarrow   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Gladiator

Jaartal
2014

ISBN
9789025753849

Aantal pagina's
264

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gladiator, Vengeance

Vertaler(s)
Maria Postema