Woudverhalen – Elfen en heksen

Coverafbeelding van: Woudverhalen – Elfen en heksen

Trefwoord(en)
verhalenbundel
elfen
heksen
feeën

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Uitgeverij De Eenhoorn vertaalde en publiceerde eerder 2 Italiaanse boeken met verhalen over draken en 1 boek met verhalen uit het woud over Trollen en Ogers. Allemaal geschreven door Tea Orsi en geïllustreerd door Anna Lang. Daar voegen zij nu deze publicatie aan toe, een tweede deel met verhalen uit het woud, over Elfen en heksen.
Na een korte inleiding waarin je gewaarschuwd wordt om goed op te letten in het bos, lees je korte informatie  en verrassende weetjes over feeën, heksen, waternimfen, elfen, de Schotse mannelijke fee Ghillie Dhu en de Sânziene feeën die dansen tijdens het midzomerfeest met bloemenkransen in hun haar.
Na de info volgt telkens een kort verhaal: een Frans verhaal over een groep feeën die een fort van stenen bouwde, een Russisch verhaal over de Baba Jaga en de schone Vasilia, een Italiaans verhaal over de waternimf van Carezza, een Spaans verhaal over een elf die de tuinman van de koning werd, en meer.
De teksten zijn eenvoudig en daardoor geschikt om te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar en (jong)volwassenen NT2. Door deze beperking boeten de verhalen wel in aan magie en sfeer, maar wie weet zijn ze op deze manier een geschikte opstap naar de originele verhalen.
De prenten zijn kleurrijk en gedetailleerd maar laten weinig aan de verbeelding over. Sommigen zullen ze bewonderen, anderen zullen een zekere magie missen.
Met deze publicatie werden duidelijke keuzes gemaakt naar eenvoud toe, waardoor het geschikt is voor een jong doelpubliek. Maar voor de meerwaardezoeker mist het een zekere gelaagdheid.

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tea Orsi

Illustrator
Anna Láng

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917071

Aantal pagina's
39

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
La Foresta Incantata - Storie e legende dal mondo

Vertaler(s)
Floor Tinga