Word wakker Walter

aanrader Coverafbeelding van: Word wakker Walter

Trefwoord(en)
slapen
spelen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De kleine Walter was altijd moe en sliep overal. Niet alleen in zijn bed, maar ook in het zwembad, tijdens het schilderen en in de speeltuin, bij het ontbijt en in het aquarium, in het verkeer en op zijn eigen verjaardagsfeestje. Niets of niemand kon hem wakker krijgen. De professor van het Koninklijke Ziekenhuis voor Slaapziekten niet, dokter Ben van de televisieshow niet, de wijze oude vrouw in de jungle niet, … De grote middelen zoals de brandweer, de vrouw met enge spinnen, de woeste leeuw en andere pogingen mochten ook niet baten. Tot…
Dit originele stapelverhaal vol herhalingen is herkenbaar voor groot en klein. De uitvergrotingen en overdrijvingen creëren een aanstekelijke humor waardoor het geheel je niet los laat. Je leest en kijkt en verbaast je keer op keer (met de glimlach op je mond) over de slapende Walter en zijn omgeving.
Gaudesaboos maakt er met zijn gestileerde illustraties en zijn doorgedreven vormgeving een waar kunstwerk van. De tekeningen vertellen zoveel meer dan de tekst door de vele details. Zo zie en ontdek je vele nevenverhaaltjes die je soms ook ontgaan. Elke keer weer ontdek je iets nieuw. De personages hebben allemaal iets gestileerd afstandelijks, waardoor je je eigen emoties in het verhaal gaat projecteren. De grote kleurvlakken scheppen sferen die je imponeren.
Kortom, een feest voor oog en oor!
Vandaar een terechte aanrader.

Eric Vanthillo - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Lorraine Francis

Illustrator
Pieter Gaudesaboos   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2016

ISBN
9789401435659

Aantal pagina's
40

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Frans

Vertaler(s)
Siska Goeminne