24 uur in het licht van …

aanrader Coverafbeelding van: 24 uur in het licht van …

Trefwoord(en)
poëzie
schrijven
taal
creativiteit

Genre
hobby

Vanaf
11 jaar

De makers van dit werkbare poëzie-doe-boek vol gedichten en nog meer ideeën en praktische denk- en schrijfopdrachten vormen samen het dichtersduo Kila en Babsie. Zij laten je de kracht en de schoonheid van poëzie ontdekken via 24 van hun lievelingsgedichten van uiteenlopende auteurs: Tjitske Jansen (2x), Charlotte Van den Broeck, Martijn Teerlinck, Paul van Ostaijen, Rodaan Al Galidi, Paul Rodenko, Hélène Gelèns, Cees Buddingh, Judith Herzberg, Hans Faverey, Adriaan Jaeggi, Kira Wuck, Eva Gerlach, Daniel Dee, Annie M.G.Schmidt, Maud Vanhauwaert, Lieke Marsman, A. Marja, Rutger Kopland, Delphine Lecompte, J.A.Deelder, Ingmar Heytze en Vicky Francken.
Het 25ste gedicht rond het thema ‘tijd en plaats’ schreven zij zelf n.a.v. dit boek, dat vind je terug op de bijgevoegde boekenlegger.
Bij elk gedicht geven zij allebei telkens eerst wat commentaar. Dit zijn leuke toevoegingen om te lezen: kleine ontboezemingen, verhelderende toelichtingen, bevragende ideeën die je gedachten prikkelen, en nog meer. Telkens kort en ‘to the point’. Daarna volgen elke keer weer verdiepende doe-, lees-, denk- en schrijfopdrachten. Afsluiten doen ze telkens met nog wat prikkelende weetjes of inspirerende gedachten.
Het geheel is opgehangen aan de 24 uren van een dag met voor elk uur een andere locatie. Waarmee de makers duidelijk willen stellen dat poëzie iets is voor eender wanneer en eender waar.
Echt een origineel werk boordevol knappe opdrachten die helder verwoord worden en meteen uitvoerbaar zijn. Voor jong (vanaf 11 ongeveer) en minder jong. Boeiend, werkbaar en inspirerend.
Het geheel oogt speels en uitnodigend. De schuine afsnijding valt meteen op, maar ook de totale vormgeving door de Vormforensen is doordacht, fris en origineel. Geen zwart, maar blauw en oranje zijn de aanwezige kleuren. Zowel in de tekst als in de illustrerende vormen her en der doorheen die tekst. Ook de gestippelde pagina’s met ruimte voor eigen schrijfsels zijn esthetisch en nodigen uit tot actie.
Een origineel en werkzaam werk vol inspiratie dat duidelijk het resultaat is van een noodzaak van de makers om hun ideeën te delen en anderen te ‘verleiden’ tot het plegen van poëzie. Een werk dat niet mag ontbreken in elke groep waar taal centraal staat. In de les of in het spel. En tegelijkertijd ook voor thuis voor elke taal-liefhebber.
Een terechte (poëtische) aanrader!

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kila van der Starre   
Babette Zijlstra   
diverse

Uitgeverij
Grange Fontaine   


Reeks
woorden temmen

Jaartal
2018

ISBN
9789082139525

Aantal pagina's
144

Prijs
€20,55