Wondersmid. De roeping van Morrigan Crow – Nevermoor, deel 2

Coverafbeelding van: Wondersmid. De roeping van Morrigan Crow – Nevermoor, deel 2

Trefwoord(en)
magie
avontuur
geheimen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Morrigan Crow is toegelaten tot het Wondergenootschap. Ze zal nu een opleiding krijgen om haar krachten goed te leren gebruiken. Maar Morrigan is een Wondersmid en dat schrikt heel wat mensen af. Zelfs de leerkrachten van de magische school zijn voorzichtig. Ze laten haar alleen les volgen bij professor Hemmingway Q. Aanstalten, over de geschiedenis van laaghartige Wondaden. Morrigan vindt het vreselijk want de leerstof gaat alleen maar over al het slechte dat Wondersmeden ooit gedaan hebben. Ondertussen is er in Nevermoor iets vreemds aan de hand. Mensen verdwijnen en de medeleerlingen van Morrigan worden bedreigd. Morrigan zelf voelt zich onzeker en buitengesloten omdat iedereen haar wantrouwt. Net dan doet de kwaadaardige Wondersmid Ezra Windbuil haar een voorstel.

Dit boek sluit aan bij het eerste avontuur van Morrigan in Nevermoor: Morrigan Crow en het Wondergenootschap. Daarin werd de fantasierijke wereld van Nevermoor uitgewerkt tot een boeiende leefwereld vol magie en avontuur. In dit tweede verhaal komen ook de duistere kanten van deze magische wereld naar voor. Magische wezens worden ontvoerd om hun magie af te nemen, vriendelijke bekenden blijken verraders en wantrouwen tegenover Wondersmeden overheerst. Morrigan vindt alleen rust in Hotel Decaleon, waar de bewoners haar allemaal kennen en steunen. Ook de vriendschap met Haldorn helpt haar om door te zetten wanneer het moeilijk wordt. Maar zelfs wanneer ze zich slecht voelt, zal Morrigan niet opgeven. Ze is een volhouder, nieuwsgierig en nog steeds erg gefascineerd door deze boeiende magische wereld. Samen met haar gaat de lezer op verkenning en ontdekt steeds nieuwe facetten van deze wonderlijke wereld.
De belevenissen van Morrigan zijn spannend en boeiend. Ze maken je uiteraard ook erg benieuwd naar wat er nog gaat gebeuren in een volgend deel van deze fascinerende reeks.

Mik Ghys - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jessica Townsend

Illustrator
Beatriz Castro   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Nevermoor

Jaartal
2019

ISBN
9789024578658

Aantal pagina's
403

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wundersmith – The Calling of Morrigan Crow

Vertaler(s)
Sabine Mutsaers