Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan

Coverafbeelding van: Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan

Trefwoord(en)
dieren
wetenschap
fantasie
uitsterven
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
10 jaar

Professor Arturo O’Loog trok ooit, lang geleden, de wereld in op zoek naar nieuwe, exotische dieren die volslagen onbekend en dus uniek waren. Hij vond er vele en legde zijn bevindingen vast in een lijvig logboek. De Koninklijke Zoölogische Maatschappij deed de arme man echter in de ban en beschuldigde hem van leugens en verzinsels.
In dit boek kan je jezelf vergewissen van alle dieren die hij ontdekte.
Ze zijn opgedeeld in 8 categorieën: Dieren die zacht aanvoelen, Bovennatuurlijke dieren, Dieren die smerige dingen doen, Onsympathieke dieren, Schele dieren, Dieren die kwijlen, Dieren die vals zingen, Dieren die niet zonder nut zijn en tot slot Dieren die niet meer vliegen.
In elke categorie beschrijft hij er een drietal:
-De Hazeflamindhond die de elegantie van de flamingo combineert met de beharing van de hazewindhond. Hij tjilpt, is erg dom en bedreigd vanwege zijn zeer gewilde vacht. Hij weegt 12 kilo (waarvan 9 kilo haar) en is 2m lang. Je vindt (vond) hem in Salar de Uyuni in Bolivia.
-De zilveren Tsjoemijn, die leeft in waterplassen in de woestijn of in ondergrondse parkeergarages in haar eigen kwijl. Er bestaan van deze soort alleen maar vrouwtjes met 27 overbodige tepeltjes. Van voortplanting is dus geen sprake. Ze zijn onsterfelijk. Ze zijn maximum 18cm lang als ze zich uitrekken.
-De walvisachtige Sjuttup die gehaat wordt door alle andere dieren door zijn onuitstaanbare gezangen. Gelukkig leeft hij in de diepste ravijnen waardoor zijn gezangen zelden hoorbaar zijn. Hij is gigantisch en komt vooral voor in diepe meren in Schotland.
Enzovoort… 26 dieren in totaal, het ene al gekker dan het andere.
Een en al fantasie en hilarische humor. De vlot leesbare teksten werden meesterlijk vertaald door Edward van de Vendel.
De meer dan fantasierijke tekeningen kloppen perfect bij de beschrijvingen. Zij balanceren tussen naïef en hilarisch en flirten met de realiteit.
Het originele opzet van dit boek maakt het geheel speels en gewild: alsof je in een verloren en per toeval teruggevonden logboek van de professor aan het lezen bent.
Voer voor ontdekkers-in-spe…

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Stéphane Nicolet

Illustrator
Jean-Baptiste Drouot

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789059249257

Aantal pagina's
84

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Les animaux qui existent peut-être, du professor O'Logh

Vertaler(s)
Edward van de Vendel