Wonderbos

aanrader Coverafbeelding van: Wonderbos

Trefwoord(en)
bossen
bomen
dieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In elf onderwerpen worden elementen over het bos aangebracht. Telkens beginnend met een dubbele paginagrote zwart-wit illustratie waarop heel wat te ontdekken valt. Daarna volgt een tekst over twee pagina’s die het onderwerp nader belicht. Een derde dubbele pagina bevat een aantal illustraties van dieren en/of planten waarbij een korte weettekst staat. Deze opbouw wordt doorheen het hele boek aangehouden.

Dit bijzonder mooie boek in groot formaat zal de jonge lezer/kijker uitnodigen om met andere ogen naar het bos te kijken. En goed kijken zal hij/zij zeker moeten doen. De grote zwart-wit illustratie waarmee elk onderdeel begint, is meer een zoekplaat waarop heel wat dieren en planten kunnen gevonden worden, die erg goed verstopt zitten in het bos. Een aantal dieren komen telkens terug, maar zijn ook aangevuld met andere dieren en/of planten. Alleen al deze ‘zoekplaten’ geven aan dat je in het bos erg goed moet uitkijken naar dieren (of sporen van dieren) en planten. De daarop volgende tekst geeft heel wat informatie in een erg makkelijk leesbare taal. En de pagina’s met illustraties van dieren of planten zijn erg gedetailleerd met daarbij een bijzonder weetje. Een waar feest voor het oog met daarbij een schat aan informatie.
Bijzonder boeiend boek over (de noodzaak van) het bos en de dieren en planten die erin leven. Waarbij ook de samenhang tussen dieren en planten erg knap naar voren wordt gebracht.
Een aanrader! En niet alleen voor natuurliefhebbers, integendeel. Net om iédereen de waarde van het bos te laten inzien.

Bekroond met een Zilveren Griffel 2021.

Pol Van Damme - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Paul Schutten   

Illustrator
Medy Oberendorff   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401464840

Aantal pagina's
76

Prijs
€19,99