Wombat & Vos zoeken het gevaar

Coverafbeelding van: Wombat & Vos zoeken het gevaar

Trefwoord(en)
humor
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Wombat en Vos bedenken een lijst van dolle dingen die ze willen doen op hun verjaardag. Vos heeft 12 dolle dingen, maar die vindt Wombat veel te braaf. De lijst van Wombat heeft 101 ideeën, maar de meeste vindt Vos dan weer te gevaarlijk. Uiteindelijk vinden ze iets dat ze kunnen doen: de nabijgelegen heuvel af steppen. Vos neemt zijn voorzorgen: hij zorgt voor bescherming en brengt zijn gelukspoppetje mee. En hij mag de rem bedienen. Tijdens de afdaling moet Vos geregeld die rem gebruiken, want verschillende dieren komen toevallig op hun pad. En willen daarna meerijden voor de afdaling. Als dat maar goed afloopt…
Wanneer ze weer naar huis gaan, blijkt dat ze het codewoord om binnen te kunnen alweer vergeten zijn. Dus moeten ze van balkon naar balkon klimmen en ontmoeten zo Duivel, die op het dak woont. Hij geeft de onzekere Vos meer zelfvertrouwen door hem toverwoorden te laten gebruiken.
Wat ook op het lijstje staat van Wombat is een ritje in de achtbaan. Krok kan hen overtuigen om in het pretpark te wachten tot alle bezoekers weg zijn, en dan pas een ritje te maken. Maar ze raken klem op de top. Terwijl ze wachten op hulp, denkt Vos na over zijn moed.

Drie vrolijke verhalen over de vrienden Wombat en Vos. Wombat is de durver en doener. Vos is eerder voorzichtig en wat bang. Samen beleven ze gekke avonturen, met elkaar en met andere dieren, waarbij vooral de 5 apen, onverbeterlijke pestkoppen, opvallen. Hun avonturen zijn ook uitgebreid in beeld gebracht, zodat tekst en illustraties elkaar mooi aanvullen. De tekenaar van de boeken over de Waanzinnige Boomhut zorgde hier niet alleen voor de tekeningen maar ook voor de tekst. Hij creëerde levendige, grappige personages met een heel eigen karakter.
Een grappig leesboek vol te gekke avonturen.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Terry Denton   

Illustrator
Terry Denton   

Uitgeverij
Condor   


Reeks
Wombat & Vos

Jaartal
2019

ISBN
9789492899675

Aantal pagina's
127

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wombat & Fox - Thrillseekers

Vertaler(s)
Tjibbe Veldkamp