Wombat & Vos vieren vakantie

Coverafbeelding van: Wombat & Vos vieren vakantie

Trefwoord(en)
vakantie
dieren
humor
zee

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De vrienden Wombat en Vos willen op vakantie naar zee. Maar het is niet gemakkelijk om daar te geraken. Zeker niet wanneer blijkt dat de Vijf Apen gaan proberen om hun vakantiehuisje in te palmen.
Ook wanneer ze willen meedoen met een zandkastelenwedstrijd proberen de Vijf Apen de pret te bederven door vals te spelen. Gelukkig komt het bedrog aan het licht en kunnen Wombat en Vos toch nog winnen. Of niet?
Aan het einde van hun vakantie willen Wombat en Vos nog een bezoek brengen aan Krabbeneiland. Wat begint als een gezellig uitstapje wordt al snel een spannend avontuur.

De drie verhalen over Wombat en Vos spelen zich allemaal af tijdens hun vakantie aan zee. Vertrouwde figuren zoals Kroko, de Vijf Apen en de Kleine Pinguïns duiken ook in deze verhalen op. Want over Wombat en Vos schreef de auteur, bekend door zijn illustraties voor de beroemde reeks ‘De Waanzinnige Boomhut’, al twee andere boeken met verhalen. De twee vrienden zijn elkaars tegenpool, maar beleven toch samen heel wat avonturen. Wombat wil steeds iets nieuws, iets anders, en steeds te snel. Vos is trager, bedachtzamer en twijfelt over alles. Samen met de andere personages beleven ze hilarische avonturen. De vlot leesbare tekst is voorzien van heel veel illustraties. De fijne zwart-wit illustraties vullen de tekst aan met leuke details en zorgen voor extra humor.
Een vrolijk leesboek dat ook erg toegankelijk is voor kinderen die niet graag lezen. De humor en de illustraties doen hen zeker zin krijgen in meer.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Terry Denton   

Illustrator
Terry Denton   

Uitgeverij
Condor   


Reeks
Wombat & Vos

Jaartal
2020

ISBN
9789493189058

Aantal pagina's
134

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wombat & Fox – Summer in the City

Vertaler(s)
Tjibbe Veldkamp