Wolkenjagers

Frankrijk, 1783. Per toeval komt de jonge zakkenroller Ekster bij de familie Montgolfier terecht. Die familie is van plan om de eerste ballonvaarders in de geschiedenis te worden. Ekster sluit ook vriendschap met Pierre, de zoon van de familie. Ze heeft eveneens een erg klare kijk op de experimenten van de broers Montgolfier. Maar er zijn kapers op de kust die de plannen willen stelen. En erger nog, Ekster is daarbij betrokken, al wil ze dat niet. Hoe loopt dit af?

Bijzonder vlot lezend verhaal waarbij de gebeurtenissen elkaar heel snel opvolgen. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Ekster, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee door haar ogen naar haar omgeving en de mensen rondom haar. Al is Ekster maar een eenvoudig meisje, ze is intelligent en denkt logisch na. Ze zit wel in een lastig parket. Door haar komst in de familie Montgolfier ervaart ze voor het eerst huiselijke warmte en genegenheid in het gezin, terwijl ze anderzijds als zakkenroller een opdracht had. Deze verscheurende gevoelens van Ekster worden erg goed geschetst en komen heel levensecht over. Ook enkele nevenlijntjes in het geheel worden geloofwaardig verwoord. De dialogen zijn vlot en komen herkenbaar over.
Het avontuurlijke bepaalt de spanning in het verhaal en die wordt goed aangehouden tot op het einde. Enkele gebeurtenissen komen wel heel erg toevallig over. Maar dat mag het plezier over het verhaal niet drukken.
Erg vlot en aangenaam lezend verhaal dat jonge lezers zeker zal kunnen boeien. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emma Carroll   

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2021

ISBN
9789026624865

Aantal pagina's
253

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sky Chasers

Vertaler(s)
Marije Kok