Woestland

  Coverafbeelding van: Woestland

Trefwoord(en)
toekomst
vriendschap
zintuigen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

2515. Na een incident thuis waarbij zijn bijzondere gaven helemaal fout uitdraaiden, wil William enkel nog vluchten. Zijn beste vriend en vriendin laten hem echter niet in de steek. Hun vlucht verloopt niet erg vlot. Als ze eindelijk hun doel bereiken, blijkt dat overleven niet zo eenvoudig is. Hoe moet het nu verder?

Dit is het derde verhaal over William en zijn vrienden. Uit de vorige avonturen weet de lezer hoe William leeft en welke bijzondere gaven hij heeft. Het verhaal neemt echter een wending. Blijkbaar is leven op het vasteland wel mogelijk, in weerwil van wat men hen geleerd heeft in hun drijvende gemeenschap. Maar ook hier loeren gevaren.
William voelt zich over alles schuldig en hij vindt dat hij zijn vrienden onterecht meesleept in zijn problemen. Zijn zelfvertrouwen staat op een erg laag pitje en de sfeer tussen de drie vrienden is niet altijd optimaal. Door hun wantrouwen ten opzichte van elkaar en hun onzekere toekomst, komen jaloezie en ongenoegen dikwijls aan de oppervlakte. Hun gedragingen en frustraties zijn wel herkenbaar voor de lezer. De gesprekken verlopen vlot en de uitwerking van de gevoelens van de verschillende personages komt geloofwaardig over.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van William. Daardoor weet de lezer ook hoe hij zich voelt, wat hij denkt, hoe hij zich in nesten werkt en weinig vertrouwen heeft in zichzelf.
Het verhaal is niet origineel. Er zijn meerdere toekomstverhalen die een variatie op dit thema uitwerken.
Vlot lezend verhaal met de nodige vaart zodat de lezer geboeid blijft.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - januari 2017

Auteur
Nancy Mostrey

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2016

ISBN
9789044828887

Aantal pagina's
258

Prijs
€16,95