Woeker – De invasie, deel 1

Het begint met regen. En uit het niets komen plots overal vreemde planten uit. Ze groeien ontzettend snel, zijn onverwoestbaar en overwoekeren huizen en straten. Giftige pollen bemoeilijken het ademhalen en gigantische bloemen slokken mensen en dieren op.
Drie jongeren blijken immuun voor deze planten. Wat hebben zij met elkaar te maken? Hoe komt het dat zij geen last hebben van de pollen en de verdovende gassen? Kunnen zij deze invasie stoppen?

Het duurt even vooraleer de lezer mee is met het verhaal. Het komt wat langzaam op gang. Maar dan volgt een rollercoaster van gebeurtenissen en de gevolgen voor de jongeren zijn gewoon schokkend. Heel hun leven wordt op zijn kop gezet.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de drie jongeren. Toch verloopt het verhaal chronologisch, zeker als de drie samen de strijd met de invasie aanbinden. Door telkens van vertelstandpunt te wisselen, krijgt de lezer een heel goed beeld van deze jongeren en hoe hun onderlinge relatie evolueert. Want buiten de actie die zich in het verhaal voordoet, is er ook veel aandacht voor de gevoelens van de jongeren, onderling maar ook naar hun omgeving toe.
Als de lezer ergens in het verhaal ook de reden achterhaalt waarom de jongeren immuun zijn, krijgt hij/zij er een heel ongemakkelijk gevoel bij. Het lijkt vrij akelig. De setting van het verhaal is de hedendaagse wereld maar met de sciencefiction- en fantasy-elementen erbij, wordt de sfeer heel erg griezelig, naar horror toe.
Dit boek is het eerste deel van een verhaal dat in volgende delen verder gaat. Het verhaal begint met regen en eindigt er ook mee. Dat laat het ergste vermoeden.
Spannend verhaal dat de lezer – eens hij/zij mee is – aan het boek kluistert en met een ongemakkelijk gevoel achterlaat. Niet voor doetjes!
Beslist het lezen waard!

Pol Van Damme - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kenneth Oppel   

Uitgeverij
Condor   


Reeks
De invasie

Jaartal
2021

ISBN
9789493189287

Aantal pagina's
310

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Overthrow, Book 1: Bloom

Vertaler(s)
Maria Postema