Wiwi Wit

Coverafbeelding van: Wiwi Wit

Trefwoord(en)
tanden
poetsen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wiwi Wit, een kindertand in de mond van Marlies, is het hoofdpersonage in dit verhaal. Didi is haar ‘buurtand’. Samen met de andere tanden en kiezen vermalen zij Marlies’ eten. Poetsen gebeurt elektrisch, tweemaal per dag. Wat Marlies niet zo leuk vindt. Op een dag komt Didi los en valt hij uit de mond. Wiwi Wit mist hem erg. Maar na een lange tijd is het voor haar ook zo ver…

In dit verhaal, dat volledig doordrongen is van de pedagogie omtrent de goede mondhygiëne, gaan realiteit en fantasie hand in hand. Spanning moet je hier niet zoeken, eerder een opsomming van het leven van een tand en hoe je hem best verzorgt.
De tekst, op rijm, is wisselend. Soms vlot, soms stroef. Het rijmen doet hem af en toe geforceerd klinken. Tegelijkertijd is de woordenschat vaak niet op het niveau van het doelpubliek.
De kleurrijke prenten zijn al even wisselend. De illustrator tekent grappige personages met grote monden. Duidelijk en veelzeggend. Maar de andere tekeningen ogen minder geslaagd. Ietwat simpel en kinderlijk.
Kortom, een goed bedoeld geheel om kinderen aan te zetten tot een goede mondhygiëne.

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Marion Bloem

Illustrator
Marion Bloem

Uitgeverij
Rubinstein   


Reeks
Gouden Boekjes

Jaartal
2017

ISBN
9789047623434

Aantal pagina's
28

Prijs
€7,50