Witje

Coverafbeelding van: Witje

Trefwoord(en)
kleuren
verbeelding
fantasie
dromen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
10 jaar

Paul De Moor schreef een filosofisch verhaal om stil van te worden over de kleur wit (en over hoeveel kleuren ‘wit’ wel is). Tegelijkertijd is dit verhaal een warme ode aan de verbeelding, aan dromen, wensen, spelen en aan zoveel meer.
Kaatje Vermeire maakte al even broze illustraties rond hetzelfde thema. Prenten en tekst samen vormen een onlosmakelijk geheel waarbij de ene de andere aanvullen en vice versa. Tot een geheel dat je stilletjes ‘proeft’ en laat binnenkomen. Keer na keer. En elke keer ontdek je weer nieuwe details.
Het verhaal vlecht verschillende belevingsniveaus in elkaar en laat droom en realiteit elkaar omarmen. Als lezer weet je niet altijd wat je leest of ziet, maar je gaat erin mee en voor je het weet zit je mee op die golf van verzinnen en dromen.
Paul De Moor drukt dit alles uit in sobere, juist gekozen en poëtisch woorden. De mooie, korte zinnen geven alle voorrang aan de dromerige beelden.
De voorzichtige prenten tonen een speelse realiteit waarin een meisje en haar poes hun fantasie omzetten in krachtige ervaringen die stoeien met die realiteit.
Een knap en gedurfd geheel dat jong en oud boeit en waarin ieder zijn eigen verhaal ontdekt.

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul de Moor

Illustrator
Kaatje Vermeire   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025880286

Aantal pagina's
60

Prijs
€17,99