Wiskunde in je smartphone

Coverafbeelding van: Wiskunde in je smartphone

Trefwoord(en)
wiskunde
technologie
codes

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het boek is opgedeeld in vijf grote hoofdstukken. In het eerste wordt nagegaan hoe wiskunde ontstond en hoe wiskunde in machines kon worden gebruikt. Het tweede hoofdstuk gaat verder in het gebruik van wiskunde in de technologie. Daarna komt Kunstmatige Intelligentie aan bod en een hoofdstuk over geheimen en wachtwoorden. In het laatste hoofdstuk wordt de lezer uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan.

Er zijn in deze reeks al een aantal boekjes verschenen die op een eenvoudige manier iets ingewikkelds willen uitleggen. In dit deeltje tracht men uit te leggen hoe wiskunde overal in ons leven aanwezig is omdat het in computers, fototoestellen, kassa’s, GSM en GPS wordt gebruikt. Alleen is dat voor de gewone gebruiker niet zichtbaar en doet de computer zijn rekenwerk tegen een bijzonder hoge snelheid, worden letters, beelden of muziek omgezet in computertaal en terug ontcijferd door diezelfde computer. De ontwikkeling van de wiskunde doorheen de tijd draagt bij tot de evolutie naar computers en technologie.
Op het einde van elk hoofdstuk staan enkele vraagjes waarop een aandachtige lezer het antwoord zou moeten weten.
Naarmate het boek vordert, wordt de uitleg ook ietwat ingewikkelder en is het echt wel aangewezen dat de lezer heel erg geconcentreerd blijft. In het stukje over kwantumcomputers gaat de tekst zelfs een volwassene bijna te boven. Ook de praktische proefjes die worden aangeboden, zijn niet allemaal even eenvoudig.
Een boekje voor wie geïnteresseerd is in wiskunde, geheime codes, Artificiële Intelligentie en nog veel meer.

Pol Van Damme - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Professor Ann Dooms

Illustrator
Katinka VanderSande   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401482998

Aantal pagina's
72

Prijs
€15,99