William Wenton en de Orbulatoragent

Coverafbeelding van: William Wenton en de Orbulatoragent

Trefwoord(en)
codes
avontuur
robots
technologie

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

William ontvangt een vreemd pakketje – een kleine piramide waarin een code is verborgen – dat niet alleen hem intrigeert maar ook de aandacht trekt van duistere krachten. William moet op de vlucht en komt uiteindelijk tot zijn opluchting terug in het Instituut terecht. Maar de rust is van korte duur want er gebeuren vreemde dingen op het Instituut. Samen met zijn vriendin Iscia en met de hulp van de Orbilatoragent ontsnapt William aan zijn achtervolgers. Maar dan beginnen de problemen pas.

Dit is het derde deel uit de trilogie over William Wenton. Het verhaal is moeilijk apart te lezen omdat gebeurtenissen en personages uit vorige delen een grote rol spelen.
Net zoals in de vorige delen volgen de gebeurtenissen elkaar in een razend tempo op waarbij William amper de tijd krijgt om adem te halen. Ook nu gebeuren er ongelooflijke technologische dingen die onmogelijk zijn. Lezers die naar realiteitswaarde in het verhaal zoeken, komen bedrogen uit.
Het is voor de auteur ook erg makkelijk als er een soort ‘deus-ex-machina’ in het verhaal meedoet, die telkens op de proppen komt als de nood het hoogst is, om William uit de penarie te helpen. William lost in dit verhaal eigenlijk niet zoveel codes op en de ultieme proef heeft zelfs niets met codes te maken. Eerder met eerlijkheid en vertrouwen. William heeft uiteindelijk de mogelijkheid om de eindstrijd aan te vatten, maar die wordt in het verhaal niet gevoerd.
Ontspannen lectuur voor een tijd ongedwongen leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Bobbie Peers

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025765453

Aantal pagina's
240

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Orbulatoragenten

Vertaler(s)
Femke Blekkingh-Muller