William Shakespeare – Alle vertellingen

Coverafbeelding van: William Shakespeare – Alle vertellingen

Trefwoord(en)
theater
verhalenbundel
klassiekers

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Charles en Mary Lamb en Vladimir Hulpach herschreven lang geleden de toneelteksten van Shakespeare in verhalende vorm voor kinderen.
In deze dikke turf van 408 pagina’s met harde kaft lees je al hun bewerkingen van de tragedies, komedies, romances en koningsverhalen. Het is een hele brok diverse verhalen, 33 in totaal. Zowel de gekende verhalen komen aan bod, zoals Koning Lear, Macbeth, Romeo en Julia, Hamlet en vele andere, als de minder gekende verhalen zoals Verloren moeite, Twee heren uit Verona, Leer om leer, Pericles, enzovoort. De kracht van dit werk ligt in de volledigheid. Je (her)leest verhalen die ondertussen klassiekers zijn geworden door de vele bewerkingen voor theater of voor film. Vaak herinner je je nog de kern van de meeste verhalen, maar ontgaan je de details. Dan is het altijd handig om het verhaal in een notendop nog eens te kunnen nalezen. Het is dus een degelijk naslagwerk dat in elke (school- of openbare) bibliotheek niet mag ontbreken.
Qua stijl zijn de verhalen echter geen hoogvliegers. Verwacht hier geen poëtische of literaire pareltjes. Het zijn eerder lang uitgesponnen vertellingen die degelijk maar ook wat oubollig aanvoelen. De illustraties verluchten de verhalen zonder meer. Hier vind je ook geen kunstzinnige prenten, maar eerder ouderwets aandoende tekeningen die de inhoud van bepaalde scènes uitbeelden zonder meer.
Kortom een ietwat gedateerd maar degelijk naslagwerk om uren in te grasduinen.

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Charles Lamb
Vladimir Hulpach
Mary Lamb

Illustrator
Karel Toman

Uitgeverij
Holland   


Jaartal
2017

ISBN
9789025111564

Aantal pagina's
411

Prijs
€39,95


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
diverse