Wild

aanrader Coverafbeelding van: Wild

Trefwoord(en)
dieren
wild
temmen
natuur

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het lieflijke maar o zo dwingende wildebrasje dat ons glunderend aanstaart op de cover van dit fantasierijke prentenboek, groeide op in het bos. Niemand wist waarom, maar iedereen wist wel dat het goed was. De kraaien leerden haar spreken, de beren leerden haar eten vangen en de vossen leerden haar spelen. Alle bosdieren beschouwden haar als een van hen. En het meisje begreep alles en straalde van geluk. Tot ze enkele nieuwe dieren ontmoette in het bos, dieren die op haar leken…Deze namen haar mee en trachtten haar te temmen. Maar het meisje vond het maar niets want zij deden alles verkeerd. Zij spraken verkeerd, zij aten verkeerd en zij speelden verkeerd. Het meisje begreep er niets van en was diep ongelukkig. En toen… Toen was de maat vol!…
Junglebook, Max en de maximonsters, Kasper Hauser, … Dit boek doet enkele belletjes rinkelen. Maar het zijn slechts belletjes die door het thema worden opgeroepen. Want Hughes heeft van het thema iets heel eigen gemaakt.
De luchtige verteltoon relativeert en injecteert een subtiele humor. De korte zinnetjes verduidelijken zonder al te veel in te vullen. Dat doe je zelf wel als lezer/luisteraar met veel plezier. De verteltoon vanuit het wilde kind dat niet begrijpt wat die mensen met haar willen bereiken werkt op je sympathie én je lachspieren.
De expressieve prenten vol kleurrijke en grappige details bulken van de fantasie. Zij prikkelen je verbeelding en doen je wegdromen als was je zelf het wilde kind. Heerlijk!
Een debuut dat kan tellen en dat ons doet uitkijken naar méér van deze Hawaïaanse dame. Vandaar een aanrader!

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Hughes

Illustrator
Emily Hughes

Uitgeverij
Ballon Media   


Jaartal
2014

ISBN
9789037494167

Aantal pagina's
34

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wild