Wil je mijn kamer zien?

Coverafbeelding van: Wil je mijn kamer zien?

Trefwoord(en)
thuis
kamers
wonen
fantasie
leven
samenleven

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

‘Wil je mijn kamer zien?’ is een divers geheel van teksten (kortverhaaltjes en verzen) over een ruimte in het huis: over muizen in de kelder die zich verstoppen voor de kat, over de heks in de bezemkast die zich uiteindelijk toch nog nuttig kan maken, over Yasmine die in de keuken een lekkere tajine klaarmaakt (mét recept!), over het jarige broertje en zijn verjaardagsliedje in het Surinaams, over de poppen die een eigen huis willen, over het toilet waar de spin zijn beklag doet vanwege de slechte geur (neen, niet die van poep, maar die van alle andere geurverspreiders), over de kamer van grote broer die absoluut verboden terrein is voor kleine zus, en over veel meer ruimtes die de huis-revue passeren.
Eerst vermoed je dat het boek over één huis zal gaan, maar snel mis je daarvoor de consistentie. Het geheel heeft dus geen eenduidige spanningsboog, noch is er verbinding tussen de verschillende teksten. Elk verhaal staat op zich. Maar ze lezen allemaal wel prettig voor en zo werd dit een mooi en divers boekje rond het thema ‘huis’, om in te grasduinen.
De kleurrijke prenten illustreren netjes de teksten en voegen er een lichte fantasie aan toe. Zo werd het ook een kijkboekje voor het hele jonge doelpubliek. 

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   
Naomi Tieman

Illustrator
Dorien Bellaar   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021483603

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,99