Wij zijn de wereld

aanrader Coverafbeelding van: Wij zijn de wereld

Trefwoord(en)
filosoferen
identiteit
bewustwording
verantwoordelijkheid

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

In een open brief van de auteur aan zijn kleinkinderen overschouwt hij de toestand van de huidige wereld en de plaats van de mens op onze kleine, blauwe planeet in het ontzagwekkende heelal. Hij stelt zich vragen over het leven, over de natuur en hoe de mens voor zichzelf kan zorgen én voor de planeet waarop we leven. Hij put uit eigen ervaringen om te proberen die wereld te begrijpen en kijkt naar de toekomst.

Dit boekje in klein formaat is bijzonder intrigerend. Het zet de lezer aan om naar zijn eigen leven te kijken en te beseffen dat hij mede verantwoordelijk is voor de toekomst van de planeet.
Aan de hand van vrij korte hoofdstukken graaft de auteur telkens dieper en dieper, op zoek naar de plaats die de mens in de loop van de evolutie op de wereld heeft ingenomen. Hoe het bewustzijn over de planeet eveneens geëvolueerd is en op dit moment beslissend is voor een leefbare toekomst.
De lezer moet er wel zijn gedachten bijhouden, want de hoofdstukjes over het ‘kosmisch bewustzijn’ zijn niet eenvoudig. Een tweede of zelfs derde lezing kan aangewezen zijn om alles goed te begrijpen.
In zijn laatste hoofdstuk vat de auteur alles nog eens erg beknopt en duidelijk samen zodat de lezer helemaal mee is met zijn denkwijze.
Het boek zet de lezer aan om bewuster en verantwoordelijker te leven, om zo de planeet leefbaar te houden voor de kleinkinderen van vandaag.
Een aanrader voor iedere bewuste mens!

Pol Van Damme - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jostein Gaarder

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026161612

Aantal pagina's
203

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Det er vi som er her nå

Vertaler(s)
Lucy Pijttersen